.nl Domeinnaam 1 jaar € 11,95 ex btw € 14,46 inc btw

.nl Domeinnaam 2 jaar € 10,87 ex btw € 13,15 inc btw

Domeinnamen

Bij een domeinnaam denkt men meestal aan een website. Dat klopt, maar bij één domeinnaam houdt het niet op. Een domeinnaam biedt meerdere mogelijkheden en toepassingen die u slim kunt benutten.

Professioneel e-mailadres

Een domeinnaam betekent niet dat u automatisch ook een website moet maken. Een domeinnaam kan ook puur voor e-mailadressen gebruikt worden. Dit is vooral handig voor kleinere bedrijven die verder niet online actief zijn. Een gratis e-mail van bijvoorbeeld Hotmail of gmail komt toch niet altijd even professioneel en betrouwbaar over. Met slechts een kleine investering heeft u al eigen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. e-mailadressen. Bijkomend voordeel: ze zijn vaak ook nog makkelijker te onthouden voor uw klanten.

Website

Een domeinnaam wordt natuurlijk vaak geregistreerd om een website te beginnen. Dit kan een persoonlijke site zijn, een hobby site of zakelijk. De domeinnaam die u kiest hangt vaak samen met het onderwerp van uw site. Om een website te maken registreert men vaak een domeinnaam in combinatie met een hostingpakket waarop u de website kunt plaatsen.

Domeinnaamaliassen

De meeste websites hebben meer dan één domeinnaam waarmee de website bereikt kan worden. U wilt immers dat iedereen uw site eenvoudig kan vinden. Ook wilt u niet dat als iemand die op zoek is naar uw bedrijf per ongeluk bij een concurrent terecht komt. Als bedrijf is het dan ook nuttig om naast uwbedrijfsnaam.nl ook uwbedrijfsnaam.com, uwbedrijfsnaam.eu etc. te registreren. Deze domeinnamen verwijzen dan naar het hoofddomein uwbedrijfsnaam.nl, en worden domeinnaamaliassen genoemd. Het kan vervelend zijn als iemand anders op uwbedrijfsnaam.com een site begint waar u als bedrijf niet mee geassocieerd wilt worden.

Domeinnamen zijn een relatief kleine investering. Als één van de extra domeinnamen maar één klant oplevert is de investering van de extra domeinnaam alweer terugverdiend.

Schrijfwijze en typefouten

Een domeinnaamalias hoeft niet uw domeinnaam met een alternatieve extensie te zijn. Ook afwijkende schrijfwijzen zijn erg nuttig, want iedereen maakt spelfouten. Bezoekers zijn wat dat betreft vaak erg creatief zo blijkt. 

Een liggend streepje in een domeinnaam wordt ook vaak vergeten. Toch wil men die soms gebruiken in de domeinnaam voor de leesbaarheid. Zo gebruikte de site experts-exchange.com vroeger het domein expertsexchange.com. Alleen laat dit domein zich ook als 3 losse woorden lezen met een heel andere betekenis. Blijkbaar vonden ze dit zo storend dat ze het domein niet eens als domeinnaamalias behouden hebben. In de meeste gevallen is het wel nuttig om domeinen zowel met als zonder liggend streepje te hebben voor uw bezoekers.

Zoekmachines

Een goede domeinnaam kan een positieve invloed hebben op uw positie in zoekmachines. Google geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan lokale extensies. Dus www.uwproduct.nl zal vaak beter scoren bij Google.nl dan uwproduct.com. Dus in Nederland heeft een .nl de voorkeur. Internationaal kunt u voor elke specifieke land de lokale extensie nemen om in dat land hoger te kunnen komen in de zoekmachines. Voor het buitenland is alleen een .com dus niet automatisch de beste oplossing. 

Daarnaast kijkt Google ook naar zoekwoorden in de domeinnaam. De kans is erg groot dat u met voetbal.nl bovenaan staat in Google als iemand zoekt op het woord ‘voetbal’. Waarschijnlijk geldt dit ook voor uw bedrijfsnaam. Zo niet, dan valt er nog wat te verbeteren aan de website. 

Maar ook buiten uw bedrijfsnaam valt er nog wat te winnen, want niet iedereen zal op uw bedrijfsnaam zoeken. U kunt als slijterij bijvoorbeeld ook rodewijn.nl registreren, met daarop een pagina met uitleg over rode wijnen. Zo kunt u proberen mensen te bereiken die zoeken naar deze wijnen. Via deze pagina verwijst u potentiële klanten vervolgens door naar uw eigen website. Op deze manier kunt u buiten uw bedrijfsnaam spelen met domeinnamen. Dit is natuurlijk versimpeld uitgelegd. Een goede positie in Google hangt samen met vele factoren die elkaar allemaal beïnvloeden.

Domeinnamen zijn dus op meerdere wijzen te gebruiken. Het verzinnen van een goede domeinnaam is dus belangrijk, maar het zal ook zeker lonen om meteen een stap verder te denken als het om verschillende domeinnamen gaat. Wees creatief! Domeinnamen hebben als doel immers om online gevonden te worden. Voor assistentie bij het kiezen van de juiste domeinnaam helpt aavos.nl u graag.

Wilt u een domeinnaam registreren neem dan contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.